16 Social Housing for Granollers Town Hall / ONL Arquitectura

  • 11 Dec 2012
  • Housing Selected Works
© José Hevia

Architects: ONL Arquitectura - Joan Nogué, Txema Onzain, Felix Lopez
Location: , Spain
Collaborators: Féliz López, Mireia Marés, Anna Feu, Topo Abe
Structure: BIS Arquitectes
Constructor: Isoluxcorsan S.A.
Installations: PGIGRUP
Promotor: Granollers Promocions S.A.
Budget: € 1,805,660
Area: 2,350 sqm
Photographs: José Hevia

© José Hevia

The architectural strategy used has been to create a building whose exterior is defined by a language that seeks abstraction through colour, rhythm, and movement: a language that will contrast with the domestic private life of the residents inside. To combine these two concepts moveable panels have been mounted on the façades. By opening or closing them, residents can choose the level of light or privacy they want at any time throughout the year.

© José Hevia

We did not want to build apartments which face only one way, as this would prevent cross-ventilation. The solution has been to create a service core, running up the full height of the structure, in a building corner by the entrance terrace-hall, which will allow cross-ventilation through its openings on either side.

Elevation

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "16 Social Housing for Granollers Town Hall / ONL Arquitectura" 11 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 24 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=299736>