Swiss Embassy Competition Entry / Personeni Raffaele Schärer Architects

Courtesy of Personeni Raffaele Schärer Architects

Located in the Seodaemu-gu district of , the Swiss Embassy proposal by Personeni Raffaele Schärer Architects stands as a pavilion sitting on four mushroom columns. Reaching the maximum authorized height, the project becomes part of the makeover that the neighborhood is about to undergo with its global and drastic transformations. The end result is a tree house like structure floating over a canopy of dense trees in an extremely urban context. More images and architects’ description after the break.

Courtesy of Personeni Raffaele Schärer Architects

The low rise, seemingly chaotic urban fabric is destined to become a high-rise area as it is the case in most of Asia’s major cities. This extreme context is very strange to the urban realities in Switzerland, but we decided to accept it unchallenged and fully embrace it as it is. The building code allowed the construction of seven stories but the program was too small to build a traditional tower.

model 01

The program was split into two distinctive parts, the residence of the ambassador and the chancery. The former with the representative functions, is placed in the upper levels and the latter is tucked under a continuous roof-garden, turning the whole site into a generous park and extending the surrounding green spaces.

model 02

The different functions are set in accordance to the protocol. The access to the building is organized by two separate entrances, one for the residence and one for the chancery. They are located at a drop zone at the end of the generous driveway.

Architects: Personeni Raffaele Schärer Architects
Location: Seoul,
Status: Competition, 5th prize

Cite: Furuto, Alison. "Swiss Embassy Competition Entry / Personeni Raffaele Schärer Architects" 03 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 16 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=299431>

Share your thoughts