Shanghai Vanke Headquarters / Tsushima Design Studio

© Masao Nishikawa

Architects: Tsushima Design Studio
Location: , Changning,
Design Architects: Tsushima Design Studio (TDS), Kobayashi Maki Design Workshop, Inc. (KMDW)
Principal: Mr. Toshio Tsushima (TDS), Mr. Hiroto Kobayashi/Mrs. Naomi Maki (KMDW)
Collaborators: Shanghai Vanke: Shikyo Fu (Design Director)
Landscape: Studio On Site
Area: 15,000 sqm
Year: 2007
Photographs: Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

Located within the heart of shanghai, the shanghai Vanke office complex questions the typology of the typical urban chinese office building. Rather then creating a monument to the company, the office building is oriented towards the creation of a refreshing, inviting, and collaborative environment for all of the inhabitants. Through the collapsing of public/private space as well as work/play spaces, the office fosters highly dynamic and collaborative areas where the workers, as well as the clients can come together to create new and innovative ideas.

© Masao Nishikawa

Pushed thirty meters off the main street, the office sits nestled within a large pool of water and a large wooded green field. As one moves through the building, the large glass facades and undulating/flowing spaces allow for the creation of a continuous dialog between the interior working spaces and the exterior natural environment. This movement helps transport the buildings inhabitants away from the speed and noise of typical daily life in Shanghai, and into a more relaxed atmosphere typically only found outside of china’s big cities.

Section

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Shanghai Vanke Headquarters / Tsushima Design Studio" 29 Nov 2012. ArchDaily. Accessed 23 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=298165>

Share your thoughts