We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Roche Canteen / EXH Design

  • Architects: EXH Design
  • Location: Shanghai, China
  • Design Team: Erich Diserens, Zhang Xi
  • Area: 3500.0 sqm
  • Project Year: 2009
  • Photographs: Courtesy of EXH Design

Courtesy of EXH Design Courtesy of EXH Design Courtesy of EXH Design Courtesy of EXH Design

Courtesy of EXH Design
Courtesy of EXH Design

From the architect. The canteen is proposed as a 2 storey building with large cantilevered terraces. The façades are mostly glazed and the transparency allows a generous view to the large green surroundings.

Courtesy of EXH Design
Courtesy of EXH Design

The first floor hosts in a long room the entrance for the guests, a small café / dining area for fast food and lounge (with Internet access). In front of these rooms is a covered terrace for outdoor seating. A large stair brings the guest up to the 2nd floor with the main dining area. The counters are organised as an island, allowing flexibility inside and clear guest flow outside without cross flow. The dining area of 500m2 has no columns.

Courtesy of EXH Design
Courtesy of EXH Design

Furniture is flexible and may be removed easily. The room has the potential for multifunctional use. It is the largest on site and gives the possibility for events receiving over 500 guests. The terraces provide sun shading and may be used during spring and autumn for outdoor dining. The appearance of the building will relate well with the other existing and new buildings on site.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Roche Canteen / EXH Design" 21 Nov 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/295564/roche-canteen-exh-design/>