Colegiales / Estudio Hauser | Ziblat

  • 07 Nov 2012
  • Houses Selected Works
Img_3179
© Andrés Negroni

Architects: Estudio Hauser | Ziblat
Location: , Argentina
Design Team: German Hauser, Daniela Ziblat
Project Year: 2010
Photographs: Andrés Negroni

Contrafrente Dorm_ni%c3%82%c2%a7os Img_2868 Img_2933

Project Area: 275 sqm
Collaborators: Mariana Zylberman. Arq. Martin Dumas Arq. Dario Sandoval Arq. Natalia Altieri. Paula Imperatore
Structural Advisor: Diego Vizzon, Claudio Rosujovsky
Surface: 195 sqm
Covered Area: 260 sqm

Contemporary society forces us to think about certain responses we use to solve architectural problems.

Img_3182
© Andrés Negroni

Family structures, the way in which different members interact with each other, the time each spends at home, television, internet, and the car are some of the issues that we understand are essential to include in our reflexive process.

Img_2883
© Andrés Negroni

From this premise is that we intend to investigate what a family needs.

Img_2924
© Andrés Negroni

Our project sets as defined spaces, bedrooms and bathrooms, while the rest of the spaces may be changing their uses and proportions according to the criteria of the family.

Img_2943
© Andrés Negroni

On the ground floor plan we propose two large spaces. Initially, it is expected that one space can be divided and make room for a car, and a small area for children, which can join the cooking space.

Img_2957
© Andrés Negroni

Meanwhile, the top floor plan has an intermediate area linking the children and the parents sector. This space, which in principle is an area of study and work, could be in the future, a new bedroom, a playground, or an intimate space because of its proportions and the patio.

Plantas_coleg_con_referencias_abajo
Floor Plan

We have incorporated patios to seek diversity of outdoor spaces, a rich interior-exterior relation, and primarily for the purpose of providing light to the entire house along the day.

Colegiales_corte_c-c_copy
Section
Cite: "Colegiales / Estudio Hauser | Ziblat" 07 Nov 2012. ArchDaily. Accessed 23 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=290509>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    I really appreciate how the architect has incorporated an garden within the interior space, something that isn’t common nowadays in Buenos Aires. The only thing that bothers me is how the designer intended to include a parking garage if there is a tree in front of the entrance?

Share your thoughts