ARBRE / ETB Studio

  • 30 Oct 2012
  • by
  • Educational
Courtesy of ETB Studio

ETB Studio shared with us their new project in , . The intervention tries to create an auxiliary building to the existent school building, and generate new urban dynamics for the neighbourhood, and offer to Carrouge a public space capable of improving the life conditions of the residents.

More images after the break.

Courtesy of ETB Studio

Rua de Pervenches turns into a throughfare with green areas, where citizens can find a moment of relaxation; the planting of new trees and the definition of a new floored area with flowerbeds and benches, offers the best conditions for the new public building.

Courtesy of ETB Studio

Arbre is inserted in this general design, uses the length of the plot and places the access point at the east part, in order to give protection (protect) to the access point, positioning it in the central area of the new garden. The new volume splits the open space into a south area, with a public character and planted like a small boulevard, and a north area, more controlled and destined for the recreational space of children, but also available for citizens outside school time.

Architects: ETB Studio
Location: Carrouge, Switzerland
Type: International competition
Client: City council of Carrouge
Year: 2012
Photographs: Courtesy of ETB Studio

Cite: Hernandez, Diego. "ARBRE / ETB Studio" 30 Oct 2012. ArchDaily. Accessed 30 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=286946>

0 comments

Share your thoughts