ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website

csv House / Burgos & Garrido arquitectos

csv House / Burgos & Garrido arquitectos
© Ángel Baltanás
© Ángel Baltanás

Architects: Burgos & Garrido arquitectos Location: Lozoya, Spain Architects: Burgos & Garrido Arquitectos, Alberto Pieltain, Justo Fernández-Trapa Collaborators: Saúl García, Javier Malo, Agustín Martín Project Year: 2010 Photographs: Ángel Baltanás

© Ángel Baltanás © Ángel Baltanás © Ángel Baltanás © Ángel Baltanás +18

The lot is formidable with magnificent views over the Lozoya Valley and the Peaks of Guadarrama. But it has a drawback: there is a difference of over twenty feet between the highest and the lowest point, along with a very rugged topography of huge granite rocks.

The program is very simple: it is a house built for a musician without a family, so only two bedrooms were needed. The owner needed a music studio and a large salon.

© Ángel Baltanás
© Ángel Baltanás

The project is installed horizontally on a concrete body recessed against the mountain, which contains small dressing rooms and an indoor pool. Also, the structure has two powerful pillars. Over this structure is built another large steel frame with a long overhanging bearing the house.

Plan 03
Plan 03

Large overhanging terraces extend each of the rooms to the outside. The house flies over the ground, constructing a horizontal surface that did not exist in the original lot.

© Ángel Baltanás
© Ángel Baltanás

© Ángel Baltanás
© Ángel Baltanás

See more:

Articles
Cite: Jonathan Alarcon. "csv House / Burgos & Garrido arquitectos" 23 Oct 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/284552/csv-family-housing-burgos-garrido-arquitectos/>