Hsuyuan Kuo Architects & Associates

© Jin Ming Zheng

Architects:
Location: , Taiwan
Project Team: Hsuyuan Kuo, Effie Huang, ChengHsuan Hung
Year: 2011
Area: 2572.52 sqm
Photographs: Jin Ming Zheng

© Jin Ming Zheng

The medium between man and environment, the architecture react with changes in western sunlight by useing double skin as its expression . The light triggel intertwines with nature. The light tickle with the facade and interwine with the space within.

© Jin Ming Zheng

The project is a corporate headquarter where is located at a NeiHu Technology Park. The initial considerations of the design are based on global environmental crisis, which the building tries to address it’s environmental sustainability by taking natural ventilation and lighting into considerations.

© Jin Ming Zheng

The average depth of the internal space is limited at 12 meters, so the natural sunlight can reach all corners of the office space. Motor driven blinds are installed at the western façade, beside using them as a major design element of the façade, they create a double layer that will help sun shade and cross ventilation.

© Jin Ming Zheng

Theses blinds will constantly adjust their angles according to sun’s path to create a comfortable lighting condition indoor. As sunlight diminished, artificial lighting behind the blinds will become the primary source that lights up the building.

Elevation

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Hsuyuan Kuo Architects & Associates" 24 Oct 2012. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=284414>
  • Fenty

    hope learn more about architecture