Barber Shop / Ard Hoksbergen

  • 01:00 - 22 October, 2012
Courtesy of Ard Hoksbergen
Courtesy of Ard Hoksbergen

Courtesy of Ard Hoksbergen Courtesy of Ard Hoksbergen Courtesy of Ard Hoksbergen Courtesy of Ard Hoksbergen +13

From the architect. This project concerns the interior of a traditional shaving salon, housed in a 19th-century shop in the city center of Amsterdam.

Courtesy of Ard Hoksbergen
Courtesy of Ard Hoksbergen

For a raw, but warm atmosphere, mainly natural materials are used: a floor of old sawn floor beams, clay plaster, pine plates, leather and concrete.

Courtesy of Ard Hoksbergen
Courtesy of Ard Hoksbergen

The copper pipes, which like a giant cobweb are drawn throughout the interior, form the eyecatcher of the salon.

Courtesy of Ard Hoksbergen
Courtesy of Ard Hoksbergen
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Barber Shop / Ard Hoksbergen" 22 Oct 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/284250/barber-shop-ard-hoksbergen/>