Admissions Center, Brandeis University / Charles Rose Architects

  • 25 Sep 2012
  • Educational Selected Works
© John Linden

Architects: Charles Rose Architects Inc.
Location: , MA, USA
Project Year: 2009
Project Area: 24,000 sq ft
Photographs: John Linden, Peter Vanderwarker

© Peter Vanderwarker

Sited near the campus entrance, the admissions center is one of the first buildings that visitors see when entering Brandeis. First impressions were important to our clients when we began talks about design. Several questions became the basis of our work: How might the building accommodate large numbers of people and still feel intimate? How could the architecture impress—but not overwhelm—prospective students?

© John Linden

We knew Brandeis well when we started this project: completed the Campus Center—directly across from the admissions center—in 2002. We linked the admissions building closely to the campus center by creating another sculptural design with limestone and abundant glass. The ground floor public space needed to be able to accommodate 100 visitors at a time. To create a more personal and intimate feel, we designed three separate waiting areas rather than herd people into one large area. The waiting areas are warm and light-filled; one has a fireplace; all have generous views of the campus.

Elevation 02

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Admissions Center, Brandeis University / Charles Rose Architects" 25 Sep 2012. ArchDaily. Accessed 01 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=274770>