We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Zero Space & VIP Lounge / ACXT

© Aitor Ortiz
© Aitor Ortiz

Architects: ACXT Location: Museo Guggenheim, Bilbao, Spain Architect In Charge: César Caicoya Gómez-Morán Design Team: Beatriz Pagoaga Lighting Consultant: Susaeta Prolighting Project Year: 2011 Photographs: Aitor Ortiz

© Aitor Ortiz © Aitor Ortiz © Aitor Ortiz © Aitor Ortiz

Facilities: Lorena Muñoz Telecommunications: Aritz Muñoz Measurements And Quotation: Agurtzane Insa

The project is carried out in storage-rooms numbers 157 and 158 of the Guggenheim Museum Bilbao, previously used for the storage of works of art.

The Orientation area (storage-room 157), accessed from the main hall of the museum, is designed as a flexible space, with a 6m height, where furniture allows for new spatial configurations and different types of use, according to needs. The MOSO bamboo veneer with a Parklex finish has a series of openings of different sizes and proportions, which serve as display cases that keep the educational material.

© Aitor Ortiz
© Aitor Ortiz

The vestibule and the VIP Lounge have been treated in the same way, therefore endowing the space with homogeneity.

© Aitor Ortiz
© Aitor Ortiz

The work is completed with the design of a specific light that uses lateral diffusion fibre-optic and LED wafers.

© Aitor Ortiz
© Aitor Ortiz

Sections 01
Sections 01
Cite:Fabian Cifuentes. "Zero Space & VIP Lounge / ACXT" 01 Oct 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/273921/zero-space-vip-lounge-acxt/>