Bulowsvej / CEBRA

  • 10 Sep 2012
  • by
  • Educational
©

Our friends from CEBRA shared the latest on their newest education building.  After being awarded first prize for their proposal, CEBRA has created a school organized by three bands that respond to functional needs of the building.  These bands are manifested in a visual manner throughout the school, providing a recognizable way-finder for the children and flexibility for the school’s functions and pedagogical principles.

More after the break. 

© CEBRA

The street facing facade of the primary school is now finished, just in time for the first wave of children to occupy the building.  Progress is being made on the remaining facades the yard in the meantime.

© CEBRA

The new building fills in a void in the street wall as the volume is pulled out toward Thorvaldsensvej.  This strategy connects the school’s scattered buildings to be connected by a green inner school yard.

© CEBRA
Cite: Cilento, Karen. "Bulowsvej / CEBRA" 10 Sep 2012. ArchDaily. Accessed 22 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=272156>

Share your thoughts