We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

L'Atoll Angers / Antonio Virga Architecte + AAVP Architecture

  • Architects: Antonio Virga Architecte + AAVP Architecture
  • Location: Angers, France
  • Project Management: Antonio Virga architect, AAVP Architecture - Vicent Parreira
  • Project Managers: Thomas Lastennet architecte, Romain Braida architecte urbanist, Gwendal Herve architecte
  • Coordination: Girec engineering
  • Lighting: Les Eclaireurs
  • Landscaping: Atelier Paul Arène
  • Area: 0.0 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Luc Boegly, Eric Heranval

© Luc Boegly © Luc Boegly © Eric Heranval © Eric Heranval

From the architect. The four poles, separated by four corrifors, rise up like four great entry porches. The structure is covered with a white aluminium net, which is perforated and backlit. The shops of the Atoll are arranged in a dynamic layout, while the carpark blends into the garden.

© Eric Heranval
© Eric Heranval

The building´s envelope, 8-12m from the main structure, provides a protected area behind the shops for deliveries, away from the customers´ view at the center of the Atoll, and provides a clear passage for security services.

© Eric Heranval
© Eric Heranval

The outer cover runs from the inside out, following the access porches up to the roof to form an awning covering part of the promenade. On the inside, the awning rises up over a glass wall offering views of the various shop fronts. The shop front can be seen clearly avove and below the awning.

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"L'Atoll Angers / Antonio Virga Architecte + AAVP Architecture" 10 Sep 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/270696/latoll-angers-antonio-virga-architecte-aavp-architecture/>