Hôtel du Val d’Amblève / Artau Architecture

  • 28 Aug 2012
  • Hotels and Restaurants Selected Works
© JL. Deru

Architects: Artau Architecture
Location: Stavelot,
Project Year: 2008
Project Area: 1,330 sqm
Photographs: JL. Deru

The detached house includes 14 hotel rooms of +/-30 m2 and a wellness area. Its location depends mainly on an existing building that needs to be preserved.

© JL. Deru

Furthermore, the building is constructed according to the remarkable trees, the close views on the park, distant views on the opposite slope.

© JL. Deru

The wood is present in all its forms and shapes, not only on a structural level but also in the cedar cladding on the outside and the cherry wood cladding on the inside. The existing hotel is transformed in order to offer 3 more spacious rooms and two seminar rooms.

Section

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Hôtel du Val d’Amblève / Artau Architecture" 28 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 24 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=267230>

0 comments

Share your thoughts