We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Gurisentret Outdoor Stage and Visitor Centre / Askim/Lantto Architects

© Bjarne Ytrøy
© Bjarne Ytrøy

Architects: Askim/Lantto Architects Location: The Edøy Island, Smøla, Norway Project Leader: Niels Marius Askim Project Year: 2008 Photographs: Courtesy of Kvernberget Print og Reklame AS, Niels Marius Askim, Bjarne Ytrøy

© Niels Marius Askim © Niels Marius Askim © Niels Marius Askim © Bjarne Ytrøy

Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten

The centre is cut into a sandy hill, on the edge of an agricultural landscape which includes an eighthundred year old church. The new amphitheatre shields the stage from the quayside.

Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten

To maintain possible movement in the landskape adjasent to centre, a roof terrace has been formed over the visitorcentre as an extention to the surronding farmlandscape.

Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten

The roofterrace creates a good viewingplatform for surrounding landscape. The entire structure is done in timber, partly as solid wood construction.

Courtesy of grassodenridder_architecten
Courtesy of grassodenridder_architecten
Cite:Javier Gaete. "Gurisentret Outdoor Stage and Visitor Centre / Askim/Lantto Architects" 24 Aug 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/265556/gurisentret-outdoor-stage-and-visitor-centre-askimlantto-architects-asjens-petter-askim-as/>