Ranco House / elton+léniz arquitectos asociados

© Marcos Mendizabal

Architects: elton+léniz arquitectos asociados
Location: , Chile
Architects: Mirene Elton, Mauricio Leniz
Collaborators: John Fieldhouse, Nicolas Jure Wilkens
Project Year: 2010
Project Area: 600 sqm
Photographs: Marcos Mendizabal

The house is located in a privileged area of ground in terms of views, orientation, etc.. so the shape of the house adapts to the existing, respecting the existence of a large rock cliff and a number of native trees. Both the shape of the house as its program does not serve the purpose of intervening the natural landscape. that is why the house is composed of two volumes connected by a bridge way around the rock and adapt to the position of the trees.

© Marcos Mendizabal

The language of the house responds to the use of typical materials of the south of Chile (shingles, wood) with its own language by treating the wood with carbonileo outward, giving the color black, and a natural interior. Moreover, it is used a more contemporary language with the concrete to create a high noble plane on which is mounted much of the program. The result is a mix between a typical southern barn and a contemporary house, taking care of the integration of interior and exterior, in which, like a tree house, the house takes a privileged position facing the landscape.

Section 01
Cite: "Ranco House / elton+léniz arquitectos asociados" 20 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 19 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=263895>