Refugio La Parva / elton+léniz arquitectos asociados

  • 16 Aug 2012
  • Houses Selected Works
© Natalia Vial

Architects: elton+léniz arquitectos asociados
Location: Lo Barnechea, ,
Design Team: Mirene Elton, Mauricio Leniz
Architect Office: Cristobal Teixido
Project Year: 2011
Photographs: Natalia Vial

Project Area: 75.0 sqm
Builder: Eric Meinardus
Gross Floor Area: 570 sqm

Under the existing house is needed to build a shelter.

© Natalia Vial

Regulations and customer needs only allows a less risky operation, the existing building has to be suspended and diged under it to accommodate an apartment of 90 m2.

© Natalia Vial

The shelter is then defined in perimeters, divisions and slabs of concrete and a facade with windows that recognize a terrace and views of Santiago.

The interior is coated with wood which hides the insulation and supports the natural lighting of the west front through some skylights in the areas with bigger depth.

© Natalia Vial

The design focuses on reconciling the construction of a floor socket to enable independent living of the two resulting units. The plinth is the base and the new topography of the house A.

Plan

The proposed language relates to the construction of stone walls and foundations. It is interesting to articulate both constructions in the unit and the contrast of its proportions.

Section
Cite: "Refugio La Parva / elton+léniz arquitectos asociados" 16 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 25 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=263532>

0 comments

Share your thoughts