Raft ’4U’ – Cafe Restaurant / Studio Alfirevic

Courtesy of

The main idea for the Raft ’4U’ cafe restaurant was to create a pleasant environment, like staying under the shadow of a tree, but also above water. Designed by Studio Alfirevic, the raft represents an extension of the riverbank. The atrium space is the central motif, with elements of the natural environment such as birch, stone, grass, etc. The spatial organization consists of the main entrance, wardrobe with toilets, café-restaurant with atrium and bar with storage space. More images and architects’ description after the break.

Courtesy of Studio Alfirevic

Circular communication allows panoramic views toward both, the surroundings – coast and river, and central motif – atrium. The construction of the raft is made of wooden beams, roof-rafters and pillars, which are placed over the pontoons beneath the steel substructure of the floor area. Roof is ventilated, and final coating of the roof is galvanized sheet metal.

Architects: Studio Alfirevic
Location: , Serbia
Team: Đordje Alfirević (architect), Sanja Simonović (architect); 3D model: Bojan Stević (architect) & Ivan Gradišar (architect)

Cite: Furuto, Alison. "Raft ’4U’ – Cafe Restaurant / Studio Alfirevic" 09 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 19 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=261117>

1 comment

  1. Thumb up Thumb down -5

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

Share your thoughts