We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Frivole Prestige / Theza Architects

  • Architects: Theza Architects
  • Location: Wrocław, Poland
  • Design Team: Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj
  • Area: 240.0 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj © Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj © Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj © Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

From the architect. Frivole Prestige Fragrances is located in the center of the Wrocław, in the recently opened skyscraper  -Sky Tower. The project is a flagship salon of the Frivol perfumery network, which is based mainly on the outlet sales.

© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj
© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

The decor stores Frivol network consists of white - black color scheme, complemented by the leading color and structure of the inspired by polygons.

© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj
© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

Therefore it become that the guideline for the interior is to use mono color and to develop polygonal structures. The new leading tone got the color structure of brushed gold.

© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj
© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

Due to the visual  availability ,the  interior is divided into two zones : white - high, located in the depths  and black- low located along the passage. Zones are compatible with the products range and type of sales.

© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj
© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

The theme of the perfume is gold polygonal structure - apparent throughout the whole  interior. The block is two sided - golden  from the outside;  white from the inside. The interior of the shell , hides a beauty salon (manicure, massage, waiting room) and back office. In the cosmetic structure part it is a self-supporting three-dimensional structure attached only to the floor and partly to the wall. Due to a parametric perforation , coating becomes semi-transparent  - partly passing sight into the interior of the structure.

© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj
© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

The sales floor space is divided into zones assuming flexibility of arrangements. Important places- cash counters, makeup area, thematic zones are highlighted by hanging / admitted coffers filled with gold material.

© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj
© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

Despite the scale of the shop and the building in which it is located, the resulting space is characterized by moodiness, giving the opportunity to get away from everyday life.

© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj
© Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

Golden structure turned out to be sufficiently distinctive to become characteristic not only of the designed interior, but for the whole of Sky Tower center. 

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Frivole Prestige / Theza Architects" 07 Aug 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/260794/frivole-prestige-theza-architects/>