House Lindau / k_m architektur

  • 24 Jul 2012
  • Houses Selected Works
© N. Athanasiou

Architects: k_m architektur
Location: , Germany
Project Area: 190.0 sqm
Photographs: N. Athanasiou

The single floor residential home made of cedar wood was built on a slightly sloping property with direct access and spectacular view to the lake. In the course of time, the patina of the facade is intended to adjust to its natural surroundings. Thus the building discreetly takes a backstage, without disrupting the lake view.

© N. Athanasiou

The home is divided into two sections. The rear section with a closed facade contains the bedrooms and functional rooms. An open dining and living area with a fireplace faces the lake. The entire length of this side features floor-to-ceiling glazing, offering a fascinating view of the entire Lake Constance.
A combination of geothermal heating and rooftop photovoltaic panels produce most of the energy, supplemented by a fireplace in the living area.

Section
Cite: "House Lindau / k_m architektur" 24 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 21 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=256732>

2 comments

Share your thoughts