Headquarters of Zhejiang Wuchan Group / gmp architekten

  • 12 Jul 2012
  • Institutional Architecture Selected Works
© Hans-Georg Esch

Architects: gmp architekten
Location: Hangzhou, Zhejiang,
Architect in Charge: Meinhard von Gerkan
Project Manager: Volkmar Sievers
Project Year: 2010
Project Area: 12,700 sqm
Photographs: Hans-Georg Esch

The eleven-story high-rise building with a four-story base forms an in-scale transition to lower neighboring buildings and is nonetheless a large entity twisting and turning in vertical and horizontal dimensions. Towards the north, the building is recessed three times, in keeping with sun-exposure guidelines for neighboring buildings.

© Hans-Georg Esch

Vertical screen elements on all facades generate a vivid pattern of color and light and offer an effective sunscreen, which, together with the highly effective insulating glass, con-stitutes an important contribution to reducing the building’s energy consumption. The composition of the interior materials is derived from the facade concept: white dominates inside as well, giving the rooms ample openness and lightness. White natural stone and transparent glass contrast with black surfaces.

© Hans-Georg Esch

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Headquarters of Zhejiang Wuchan Group / gmp architekten" 12 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 22 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=252989>
  • ORS

    这不是国家电网的楼吗?

  • salih

    can you help me about high rise building facades