My Cousin’s House / Martin Möstbock

  • 11 Jul 2012
  • Houses Selected Works
Courtesy of Martin Möstbock

Architects: Martin Möstbock
Location: ,
Architect In Charge: Martin Möstbock
Project Year: 2010
Project Area: 665.0 sqm
Photographs: Martin Möstbock

A Single-family residence with garden. 150 m2 living area, terrace, office, carport. House with controlled living space ventilation (passive house).

Courtesy of Martin Möstbock

The residence was designed for doing-it-yourself. Shape, geometry and internal organisation are inspired by the movement of the inhabitants, the sun and the moon. The body and shape of the house are designed on one hand to open up big and broad windows on two facades to the garden to bring in as much light as possible to the living areas.

Courtesy of Martin Möstbock

On the other hand the shape helps to shade the house itself when the sun is rising to the zenith and give as much possible shadow to help control natural temperature in the living spaces. Another goal was to get the surrounding nature and the garden “into” the building to make the user feel the seasons, and give the possibility “nearly” to touch the elements (rain, sun, grass, snow, etc.).

First Floor Plan
Cite: "My Cousin’s House / Martin Möstbock" 11 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 31 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=252908>

0 comments

Share your thoughts