Park House / Shaun Lockyer Architects

  • 01:00 - 11 July, 2012
© Scott Burrows
© Scott Burrows

© Scott Burrows © Scott Burrows © Scott Burrows © Scott Burrows +26

From the architect. The Park House is a dramatic alteration and addition to what was originally a speculative ‘cookie cutter’ style house in a larger development (but in a fantastic park-side location in inner city Brisbane).

© Scott Burrows
© Scott Burrows

The house explores the reprogramming of two key areas, primarily associated with living and lifestyle. The first and foremost altered area is the kitchen / living / dining which has been redesigned to optimise the indoor / outdoor living experience.

© Scott Burrows
© Scott Burrows

The second (and perhaps more dramatic) area involved the addition of the ‘Park Room’ on top of the existing living areas which personifies the best of subtropical indoor / outdoor living. This addition afforded the opportunity to introduce a number of voids and volumetric devices that link the different levels and create a sense of drama. These devices also allowed for light to penetrate deep into the existing living spaces.

© Scott Burrows
© Scott Burrows

The new work involved a significant qualitative upgrade with bespoke timber joinery, marble accents and a beautifully landscaped perimeter to heighten the enjoyment and experience of the new spaces. The project was completed in April 2012.

© Scott Burrows
© Scott Burrows
Cite: "Park House / Shaun Lockyer Architects" 11 Jul 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/252766/park-house-shaun-lockyer-architects/>