Villa London / CMV Architects

  • 09 Jul 2012
  • Houses Selected Works
Courtesy of

Architects: CMV Architects
Location: , Mallorca, Spain
Collaborator: Tarjet Living
Client: Writer
Gross Floor Area: 1.294,05 sqm
Photographs: Courtesy of CMV Architects

   

Courtesy of CMV Architects

The house is located in Sa Torre, in a plot of land next to the cliff. The client, a well-known English writer, raises an extensive program to fulfill the needs of each of the members of the family. The infinite sights on the sea will be the basic premise of the project. The necessity to open the house to the landscape, taking advantage of the local characteristics, entails the disintegration of the volumes, fleeing from the massification.

elevation 01

The construction is set out as a set of independent entities: independent pavilions placed, one next to the other, along the axis of the cliff, each one of it keeping its own privacy and independence. The common areas work as connection spaces. Finally, a writing pavilion is set out in the privileged area of the plot, allowing to cut off from the rest of the set and providing tranquility and easier concentration to the writer.

Cite: "Villa London / CMV Architects" 09 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 22 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=250947>