Office Building in Lyon / Jean-Paul Viguier Architecture

© Paul Kozlowski

Architect: Jean-Paul Viguier Architecture
Location: ,
Client: Sofilio
Client Representative: Coteba
Client Environmental Consultant: Oasiis
Photographs: Paul Kozlowski

   

© Paul Kozlowski

The project involved the conversion of an existing parking garage and office space into 9 000M² of newly appointed office space for the national electric company EDF, situated in the business district of la Part-Dieu, Lyon.

© Paul Kozlowski

In order to increase the thermal performance of the building, while giving it a new look, the thermal insulation was affixed to the existing exterior walls. A Firestone membrane wraps the building insulation and was fastened with LED “buttons” creating a sort of mattress effect. The blue LEDs animate the building at night.

section 01

The open plan office floors allow for a maximum of flexibility. The interior courtyard allows for plentiful light, and the wood paneling creates a warm and relaxing space for the building’s occupants.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Office Building in Lyon / Jean-Paul Viguier Architecture" 04 Jun 2012. ArchDaily. Accessed 01 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=240062>