the world's most visited architecture website

Gia Lai House / Vo Trong Nghia Architects

  • Architects: Vo Trong Nghia Architects
  • Location: Gia Lai, Vietnam
  • Architects: Vo Trong Nghia Architects - Vo Trong Nghia, Daisuke Sanuki, Shunri Nishizawa
  • Contractor: wind and water house JSC
  • Building Height: 11.5m (3stories)
  • Area: 510.0 sqm
  • Project Year: 2011
  • Photographs: Hiroyuki Oki

© Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki

From the architect. This is an individual residence located in Gia Lai city, Middle Vietnam. The site is 7 m wide and 40 m deep, which is the typical conditions for ”Tube House” in Vietnam. As is often the case with “Tube House”, Housing Planning is strongly influenced only by the layout of “Rooms” and “Corridor” since too many bedrooms are required in a narrow site.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

In this case, we designed the corridor not as a simple and boring path but as a continuous and sequential space which becomes Living space, Dining space and also outside Living space, changing its width and height as people step into the house.


For the wall of this corridor, we stacked 4m-length granite stones made in Gia Lai city as a reflector of the various top-light. The louvers on the top light are simulated carefully to cut the direct sunlight. This top light and louver also save energy by keeping the natural ventilation for this house.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Cite:"Gia Lai House / Vo Trong Nghia Architects" 01 Jun 2012. ArchDaily. Accessed . <>