We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

S.Deer Corporate Headquarters / Prechteck

Courtesy of Prechteck
Courtesy of Prechteck

The main idea behind the design for the S.Deer Corporate Headquarters building was to create a world of fashion underlining the lifestyle the retail company stands for. As fashion is not just about clothing, the new S.Deer headquaters should not just be about administration. Inspired by S.Deer’s appearance design, Prechteck‘s proposal implemented rotated cubes as a formal element in their design. More images and architects’ description after the break.

At fashionshows, photoshootings or previous store designs, cubes in different size and configurations are omnipresent and have been a key object and an unofficial logo for representing S.Deer. The scheme divides the building into 2 structurally independant components interacting with each other on a certain height. 2 entities supporting each other and generating an working and lifestyle hybrid for the company.

Courtesy of Prechteck
Courtesy of Prechteck

The larger cube contains a 25.000sqm administrative area with offices, conference and meeting rooms, workshops and creative areas for staff, including underground parking for 300 cars. Angled sky-gardens cut into the building getting natural lighting to the lower floors of the building. On the upper floors creative areas for rebooting and relaxing circumscribe the peremiter of those gardens. A 3,000sqm lifestyle area for fashion shows, parties and a small museum showing the history of the company should visitors strongly connect to the brand.

Courtesy of Prechteck
Courtesy of Prechteck

Some sustainable aspects of the design include grey water treatment, photovoltaic panels on the outside of a double layerd facade, pipes for algae bio cltivation in between the two layers and a use of local materials during the construction of the project. Prechteck’s scheme aimes to produce a natural and organic expression having a refined structure embraced by a textile facade pattern. Architects: Prechteck Location: Nanjing, China Design Team: Chris Precht, Fei Tang, Daniel Mayer Client: s.deer / concept Plot Area: 14,000sqm Floor Area: 28,500sqm Height: 60m Storeys: 15

Courtesy of Prechteck
Courtesy of Prechteck
Cite:Alison Furuto. "S.Deer Corporate Headquarters / Prechteck" 16 May 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/234349/s-deer-corporate-headquarters-prechteck/>