We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Redesdale Residence / Space International

© Joshua White Photography © Joshua White Photography © Joshua White Photography © Joshua White Photography

From the architect. This custom residential renovation lies on a hillside outcropping at the perimeter of the Silver lake reservoirs. The knoll-like cross section of the property organizes a series of terraced interior levels which cascade across the topography of the site. The street side facade is defined by a series of interlocking plaster and wood volumes which visually protect the interior from the public way.

© Joshua White Photography
© Joshua White Photography

Rising along the exterior garden path to the entrance portico one experiences glimpses of the surrounding landscape. As one enters the main level this experience explodes into a commanding view of the reservoirs layered by the San Gabriel Mountains in the background. The house is organized around three 1/2 levels which interlock in a central stairwell. The uppermost level is devoted to the master suite and study defined by custom built-in cabinetry which functions to segregate these spaces.

© Steve King Photography
© Steve King Photography

Along with a guest room, the entrance level contains an open kitchen and dining area which is connected to a terraced wood deck via a series of large sliding doors. Stepping down once again, the lower level Living Room also opens onto the outdoor deck and landscape, connecting the occupants to the stunning landscape beyond.

© Joshua White Photography
© Joshua White Photography
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Redesdale Residence / Space International" 11 May 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/233337/redesdale-residence-space-international/>