We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Nursery in Ourense / Abalo Alonso Arquitectos

© Héctor Santos-Díez | Bis Images © Héctor Santos-Díez | Bis Images © Héctor Santos-Díez | Bis Images © Héctor Santos-Díez | Bis Images


   

© Héctor Santos-Díez | Bis Images
© Héctor Santos-Díez | Bis Images


section 01
section 01

Nursery. University Campus. Ourense

© Héctor Santos-Díez | Bis Images
© Héctor Santos-Díez | Bis Images

Wood cabins amidst trees could well lie at the core of the project design. Perhaps our “horreos” too. We long for those moments of childhood games. The very same layout of nature is accompanying us: campus, isolation, trees, sloping ground…

A single floor for functional reasons, and access located at the highest spot. The entranceway set up for leaving trolleys, and wind-breaking doors bring us into the building. A multiple-use room distributing functions. North, servant spaces accessed independently; office, staff dressing room, kitchen and room for facilities.


South, firstly dressing rooms and toilets serving as filter; next, rooms linked together, and a playground and balcony area facing south and dominating the university campus. The very same materials are accompanying us: natural or in a natural attitude, concrete, wood, glass.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Nursery in Ourense / Abalo Alonso Arquitectos" 12 May 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/233103/nursery-in-ourense-abalo-alonso-arquitectos/>