ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Stadiums
  4. Spain
  5. Magma Arquitectos
  6. 2011
  7. Aristides Maillol Municipal Sports Complex / Magma Arquitectos

Aristides Maillol Municipal Sports Complex / Magma Arquitectos

  • 01:00 - 25 April, 2012
Aristides Maillol Municipal Sports Complex / Magma Arquitectos
Aristides Maillol Municipal Sports Complex / Magma Arquitectos, © Magma Arquitectura
© Magma Arquitectura

© Magma Arquitectura © Magma Arquitectura © Magma Arquitectura © Magma Arquitectura +7

  • Architects

  • Location

    Les Corts, Barcelona, Spain
  • Architects

    Magma Arquitectura - Luis Beriain, Jose Angel Cicero & Lluc Coma
  • Client

    Barcelona City Council
  • Surface

    Pavilion: 200 sqm, Environment Improvement: 1500 sqm
  • Project Year

    2011
  • Photographs

From the architect. Exhibitions: Exhibition “Contextes". Catalunya & Balears Pavilion on the 2012 Bienniald' Architecture of Venezia. Curatedby Jordi Badia & Felix Arranz. The Aristides Maillol Municipal Sports Complexin the Les Corts district next to the Camp Nou, the Barça Stadium. It consists of a football field with artificial grass and an exterior multi sport field covered with a steel structure pergola. The requirements for the new pavilion are an access control, an administration, two new group changing rooms, stores, technical installations areas, referee changing rooms and a bar-café. All concentrate in one side of the multi sport field.

plan
plan

The project comes together around this program in a compact rectangular volume with perforated metal and lacquer façade except the two ends which are solved by curtain walls façade. To protect against vandalism the lacquered perforated metal sheet was chosen. It protects the glazed sections and generates an abstract visual perception of the building. The prism of the new changing rooms, despite being an isolated volume, seeks the same height as the existing changing rooms, and therefore completes the service base facilities of the sports complex.

© Magma Arquitectura
© Magma Arquitectura
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Aristides Maillol Municipal Sports Complex / Magma Arquitectos" 25 Apr 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/229152/aristides-maillol-municipal-sports-complex-magma-arquitectos/>
© Magma Arquitectura

阿里斯提德 马约尔体育馆 / Magma Arquitectos