Ice Rink In Bern / Ipas Architects

Courtesy of

Architects: Ipas Architects / Architekten Schwaar & Partner AG
Location: Bern,
Contractor: HRS Real Estate AG
Design Team: Michel Egger, Eric Ott, Salvatore Chillari, Delphine Jeanneret-Gris, Gilles Batista, Michael Desaules
Photographs: Thomas Jantscher, Thomas Houda

 

Courtesy of Ipas Architects

Ice rink ‘PostFinance Arena’ in Bern, Switzerland
Renovation and expansion of the existing stadium, “Bern Arena”. An office complex with 500 workplaces, a restaurant, bar, twenty VIP – lounges, a parking with 200 spaces and a training room buried. Additional bleachers in the existing stadium to increase the capacity of seats. Squares = 17,000. Existing building with reconstruction and expansion during operation by the hockey club SCB.

Courtesy of Ipas Architects

Urbanism
 The urban context with the proximity of public traffic (railway station and various bus lines). The implementation of a very large sports complex in the agglomerate of existing buildings with exhibits of constraints to ensure the operation of stage and BEA expo during the construction period.

Courtesy of Ipas Architects

Functionality
 The stadium is exemplary in terms of its technical equipment and its safety device. Spaces are ultra -flexible and offer users comfort (natural light, work environment)

elevation 01

Ecology / Economy
 All materials used meet the criteria requirements for Sustainable Development, the administrative part of the building is accredits Minergie. The construction of the system primary, secondary and tertiary is simple and economical.The operating costs and maintenance are low.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Ice Rink In Bern / Ipas Architects" 06 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 29 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=223481>
  • http://www.ilikearchitecture.net Miguel @ ILikeArchitecture

    Having been in the Ice Rink I can only say that this is a gorgeous building from the outside. Having said that, the biggest downside is that it is pretty dark in the inside, with very little natural light flowing into the building.

  • Pingback: Ice Rink In Bern / Ipas Architects | AEC Digest Blog