Shipping Container House / Studio H:T

© Braden Gunem

Architects: Studio H:T
Location: , , USA
Project Completion: May 2010
Building Area: 1,517 sqft
Photographs: Braden Gunem

  

© Braden Gunem

This project questions the need for excessive space and challenges occupants to be efficient. Two shipping containers saddlebag a taller common space that connects local rock outcroppings to the expansive mountain ridge views. The containers house sleeping and work functions while the center space provides entry, dining, living and a loft above. The loft deck invites easy camping as the platform bed rolls between interior and exterior. The project is planned to be off-the-grid using solar orientation, passive cooling, green roofs, pellet stove heating and photovoltaics to create electricity.

© Braden Gunem
Cite: "Shipping Container House / Studio H:T" 03 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 24 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=222361>