Roses IES Cap Norfeu Extension / Javier de las Heras Solé + ​Bosch Tarrús Arquitectes

© Adrià Goula

Architects:  + Bosch Tarrús Arquitectes
Location: , Spain
Arquitecture Contributors: Mercedes Sánchez Hernández, Asunción Belda Esteban
Contributors: Blàzquez-Guanter Arquitectes, Proisotec, Jordi Roig Fontseca
Completion: 2011
Photographs: Adrià Goula

  

© Adrià Goula

The aim of this project is the alteration and extension of IES Cap Norfeu in Roses. The intervention involves the enlargement of the school complex in the site’s north region with two small buildings on the ground floor that surround one of the existing buildings in operation.

© Adrià Goula

Two strategies are considered to face this programme:
1a. Group two classrooms, the lab, the teacher and tutorial department in one container, a light box which rests on top of a solid base. It is placed parallel to the warehouse and open to the schoolyard. A large south oriented building, protected by a lattice which leaves the light needed for using the schoolyard and which formally closes the box structure, delivering an abstract picture.

section 01

2a. Group the canteen-catering-bar, the dressing rooms, the alumni association, AMPA and the warehouse in one section. Its shape is the result of introducing all of these applications in the site’s region between the workshop and its own limit. Construction follows the formal language of the existent building.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Roses IES Cap Norfeu Extension / Javier de las Heras Solé + ​Bosch Tarrús Arquitectes" 28 Mar 2012. ArchDaily. Accessed 02 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=220818>

0 comments

Share your thoughts