We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Lollipop House / Moon Hoon

© Moon Hoon
© Moon Hoon

Would you live here? Designed by Seoul-based practice Moon Hoon, this single family residence for Giheung-Gu, Korea is organized around a central stair that branches to seven different living levels.  Wrapped in a colorful facade of metal panels, the coloring choice provides a strong statement for the unusual residence along with conjuring images of a child’s favorite treat.  The clients urged Moon Hoon to explore the idea of multiple living planes which has resulted in a skip floor setup with a study, living area, kitchen and dining area, master bedroom, children’s bedroom, attic playroom and upper level room, stemming from the circulation core.  An atrium runs the height of the house and allows natural light to illuminate the interiors. More images and drawings after the break.

 

Project Info: Architect: Moon Hoon Design team: Lee Ju Hee / Kim Dong Won / Park Sang Eun Client: Kim Dae Sung Completion date: January 2012 Location: 492-5 Cheongdeok-Dong, Giheung-Gu, Yongin-Si, Gyeonggi-Do, Korea Total site area: 204.10m2 Total floor area: 102.98m2 Construction: reinforced concrete + wood frame Exterior materials: metal panel Interior materials: wood flooring, wall paper As seen on designboom.

© Moon Hoon. Section
© Moon Hoon. Section
© Moon Hoon
© Moon Hoon
© Moon Hoon
© Moon Hoon
© Moon Hoon
© Moon Hoon
Cite:Karen Cilento. "Lollipop House / Moon Hoon " 02 Mar 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/213440/lollipop-house-moon-hoon/>