House In Banzao / Frederico Valsassina Arquitecto

© João Carmo Simões

Architects: Frederico Valsassina Arquitecto
Location: Rua das folhas soltas, Colares –
Project Year: 2005
Conclusion Year: 2006
Construction Area: 150 sqm
Co-workers: Rita Conceição Silva
Structure and Foundations: José Alberto Carvalho
Photographs: João Carmo Simões

© João Carmo Simões

Transforming the store into dwelling: to design a guest house in a place that once served asstorage. A major premise was to give some privacy to guests while creating a zone where the interaction between indoor / outdoor, natural / built is privileged – the articulation of the two objects is very important, it is intended that dialogue.

© João Carmo Simões

We decided to create a volume with the same implementation and formal components (sloping roof) of the pre-existence to ensure a hierarchy of objects in confrontation – guest house and main house.

elevation

The uniformity of the material coating the entire house is essential to highlight another texture: the many and varied shades produced by pine trees.

Cite: "House In Banzao / Frederico Valsassina Arquitecto" 26 Feb 2012. ArchDaily. Accessed 20 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=211125>

0 comments

Share your thoughts