We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Spiral Gallery Ⅱ / Atelier Deshaus

  • Architects: Atelier Deshaus
  • Location: Shanghái, República Popular China
  • Architect: Atelier Deshaus (Liu Yichun / Chen Yifeng)
  • Project Team: Chen Yifeng, Liu Yichun, Li Jun
  • Area: 560.0 sqm
  • Project Year: 2011
  • Photographs: Shu He, Su Shengliang, Yao Li

© Su Shengliang © Su Shengliang © Su Shengliang © Shu He

From the architect. Using a spiral is to give the different ways of “open” and “close” between the ground floor and upper floor: the ground floor is back towards the courtyard and slightly lower than the ground, while the upper floor faces outward to the open landscape. And the interior staircases on the both sides of the spiral accomplish the system of the circle of spaces, which also provide the complete experience of a constantly commutative cruise between the “open” and “close”. The alternate space of the different floors strengthens the different ways to view in a visual form. Here, the way to view is exactly the way to use the building.

© Shu He
© Shu He
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Spiral Gallery Ⅱ / Atelier Deshaus" 03 Mar 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/211023/spiral-gallery-%25e2%2585%25a1-atelier-deshaus/>