Selgas Cano Architecture Office by Iwan Baan

Once again, Iwan Baan amaze us with this great project between the woods by Spanish practice Selgas Cano: Their own architecture office.

You can see the complete photoset after the break.

Cite: "Selgas Cano Architecture Office by Iwan Baan" 30 Apr 2009. ArchDaily. Accessed 26 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=21049>

181 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Claustrophobia = ceilings too low.
    Nature through endless windows is beautiful. Office not cozy. I dislike modernism. Furniture uncomfortable. Lighting too boring.
    A nice rough stone and glass with high ceilings and coziness would work as well for the nature, better in fact. This is interesting as an image, but in real life I think it is a bit ET.

  2. Thumb up Thumb down 0

    the space looks like the train’s space :) i like it ! but the celling is low, isn’t it?

  3. Thumb up Thumb down 0

    the space looks like the train’s space ;) i like it but the celling is low, isn’t it?

  4. Thumb up Thumb down 0

    Looks cool at first sight, but I personally wouldn’t want to work in a plastic tube like this all day long to be honest.

    While the photos from outside look really nice, the interiour pictures create an uncomfortable feeling somehow. However, seeing a forest or pure nature while looking out of the office window can be very inspirational sometimes.

  5. Thumb up Thumb down 0

    I like it very much, even though many of you write it`s like a rat cage… Good idea. I wish I could work in a place like this one ;)

  6. Thumb up Thumb down -1

    One comment, would architects please give a little consideration to wheelchair accessibility please…

  7. Thumb up Thumb down 0

    Looks like it’s an amazing place to work. Looks like artists working there (from the big screen Macs). I always chuckle inside at the amazingly inspiring design studios I’ve visited, mixed with the pretentious cooler-than-thou attitude of most artists. Seems so paridoxical. Don’t get me wrong, I’m an “artist” myself, but my farts actually stink.

  8. Thumb up Thumb down +1

    This building is like marmite – you either love it or you hate it. I love it, apart from one small point…

    Bird Poop!!

  9. Thumb up Thumb down 0

    I’m a HUGE fan of natural light for interior work spaces. I love it. All florescent bulbs must be pounded into dust!!

  10. Thumb up Thumb down 0

    I actually kind of like it. I would like to live in a tube in the woods. It’s so unlike a house that it would feel kind of, uhm… kind of novel, like being in a tent in the rain. XD Like HAHA, I’m outside but I’m IMPERVIOUS. (especially with the ends open) The way the inside is painted COULD be gross, but I think I would grow fond of it. If the desks were not there, it could also be good for running and sliding. Better as a house than an office, because as an office it would just be a temptation to run outside.

  11. Thumb up Thumb down 0

    Well, that seems nice but it shows too, how cruel we are to the nature for our selfishness. Such a vast office in the middle of a forest ? Ever thought How many trees have been cut and how many animals and insects have been killed till you sit in a such beautiful office ? ? ?

    • Thumb up Thumb down 0

      Really? You’re on an architecture building and you spout conjecture about how many trees and *insects* are killed by building a new building?

      It’s nice back down here in the real world, you should join us!

  12. Thumb up Thumb down 0

    i understand the attempt at integration with the landscape, or maybe being a jewel in embedded in the earth, and in that way it is a nice object – a greenhouse for designers in a way.

    where i think it fails is in the ceiling height of the space. maybe it is a personal preference, but i feel most creative in a tall space, rather than a low one. here i’m sure the goal was to engage the eye-level view across the ground line outside.

    if the metaphor is a cave type space to retreat from the elements, this seems more like a burrow, and less like the more inspiring cavernous space that i would enjoy as an ambitious designer. my thoughts need space to float around…

  13. Thumb up Thumb down 0

    I guess no one who uses a wheelchair will *ever* work or visit here. Stairs as only entry-is the failing of this trendy design.

    Felt like a hamster cage to me, too, claustrophobic.

    You’re architects: no excuse for no universal design access.

Share your thoughts