Family House In Kunratice / Aulík Fišer Architects

  • 01:00 - 2 March, 2012
© Andrea Thiel Lhotáková
© Andrea Thiel Lhotáková

© Andrea Thiel Lhotáková © Andrea Thiel Lhotáková © Andrea Thiel Lhotáková © Andrea Thiel Lhotáková +16

From the architect. This plot‘s main value that influenced the concept of this two-storied house with a cellar below a part of it is its direct link to Kunratický les (forest). The main living quarters, the viewing centreline passing through the entire ground floor and the two-storied vertical space are opened towards the forest. The house was designed as a relatively small one respecting the overall suitability, for one part of glazing transforms into a roof here. Yet it is sufficient enough to see the selected strip of the garden, forest and sky as a whole, in one vertical format.

© Andrea Thiel Lhotáková
© Andrea Thiel Lhotáková
Cite: "Family House In Kunratice / Aulík Fišer Architects" 02 Mar 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/209564/family-house-in-kunratice-aulik-fiser-architects/>