We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Forest Clinic / Shinichi Ogawa & Associates

Courtesy of  shinichi ogawa & associates Courtesy of  shinichi ogawa & associates Courtesy of  shinichi ogawa & associates Courtesy of  shinichi ogawa & associates

From the architect. The intention was to design a medical treatment and rehabilitation space filled with sunlight, open to the outside and surrounded by green, providing a relaxing, easy environment for patients and staff alike.

External walls are largely glazed and interior space is divided by low partitions of 1.5m allowing all working areas to have views to the outside. A large overhanging roof, extending 5.8m beyond the building envelope, controls the sunlight and creates an intermediate covered space around the building.

Courtesy of  shinichi ogawa & associates
Courtesy of shinichi ogawa & associates

The close relationship between inside and outside is important in creating a comfortable, calm setting. The green roof, grass and trees provide an escape from the urban environment, contributing a landscaped space to the town. As the trees mature, this will become a clinic in a forest.

Courtesy of  shinichi ogawa & associates
Courtesy of shinichi ogawa & associates
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Forest Clinic / Shinichi Ogawa & Associates" 06 Feb 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/204288/forest-clinic-shinichi-ogawa-associates/>