Multifunctional Building / BDG Architects

©

Architect: BDG Architecten
Location: , the Netherlands
Client: LMN Bouwbeheer cv
Completion year: 2009
Photographs: BDG Architecten

© BDG Architecten

BDG Architects realised a multifunctional building in Nunspeet (NL) on the place where in the past a paint-factory stood called Veluvine. The mixed-used building combines several functions, namely a school, sport facilities, a theatre, a cinema, a public library, an educational centre, a community house and a café. The comprehensive programme fits on the green spot on a convenient way, due to the chosen concept. The building is designed on the principles of a small village. All components are situated around the central space, which functions as a village square. This is the place where the different users and visitors of the building meet each other. The building brings together all ages and serves as a meeting place for the inhabitants of Nunspeet.

© BDG Architecten

Through the lobed structure of the building, the green slightly sloping surrounding and the building are interlocked. The parking is realised within the sloping terrain underneath the building and the schoolyard is positioned on the roof. This means that the surrounding terrain can be realised as a green landscape. The materials, like the brown masonry with relief, and details are chosen to suit the rural environment.
By the clear and systematically organisation of the building, all the different parts are brought together in a self-evident way.

© BDG Architecten

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Multifunctional Building / BDG Architects" 19 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 23 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=200882>