IS / Yo Yamagata Architects

© Forward stroke Inc

Architect: Yo Yamagata Architects
Location: Saitama,
Project Area : 54.98 sqm
Project Year: 2011
Photographs: Forward stroke Inc

   

© Forward stroke Inc

This house has plane configuration of three layers. Along a north-south from road side in that order the BUFFER, BODY and SLOT. There is an intermediate region between the inner spaces that make up the facade with wooden louvers at BUFFER of the road side. There is a courtyard, a outside room, and a terrace. This space can be used as an extension of interior space while controlling light and look for louvers.

© Forward stroke Inc

There is a narrow atrium called SLOT at the north of the site. Light and air flows into the building by the device. We made the stairs by punched metal transparency, and it drop the light to lower floors. There are openable windows at top, as the chimney an air flows through each floor. There is BODY between BUFFER and SLOT. BODY is the square one room and the main living space. Light and wind flows the space due to that lies between two spaces. The space feel is rich than the actual spread because adjacent to the intermediate region.

Cite: "IS / Yo Yamagata Architects" 17 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 19 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=200517>