House DM-VL / GRAUX & BAEYENS architecten

© Philippe Brysse

Architects: GRAUX & BAEYENS architecten
Location: Hoogstraat 1 – 9890 Gavere,
Interior design: 2009-2011
Site area: 663 sqm
Built area: 219.1 sqm
Photographs: Philippe Brysse

© Philippe Brysse

The available area of the existing dwelling no longer meets the needs of the client. The design for the renovation of the house shaped various housing functions through an internal node. The new organization creates an interesting space. The living and dining room are pulled up to the ridge and get zenithal light. The window openings are positioned so that the living spaces receive an east-south-west orientation. In the living room, a new fireplace is fitted. The fireplace is a compositional element in the facade.

© Philippe Brysse

On the ground floor a kitchen, living and dining area, storage room, dressing room, bedroom and bathroom are provided.

The covered outdoor area at the rear is suppressed.

To the living room and kitchen is a paved terrace with pond.

© Philippe Brysse

The outer shell is cooled by gray stucco facade in isolation. The existing roofing and roof are in good condition and are maintained. Consequently, the cornice height maintained at 2.65m. By adding the stucco facade, the building is 13.20m long and 8.20m wide.

Cite: "House DM-VL / GRAUX & BAEYENS architecten" 05 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 24 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=195246>

0 comments

Share your thoughts