Vedahaugane / L J B

© Statens Vegvesen

Architect: L J B
Location: ,
Design Team: L. J. Berge, Z. Jelnikar
Completion: 2010
Area: 90 m path 300 sqm parking
Photographs: Statens Vegvesen, E. Marchesi, L J B AS

   

© Statens Vegvesen

The Vedahaugane lookout consists in a 90 meters long concrete path leading the visitor away from the road and into the landscape. A double curve shape follows the terrain and leads towards a beautiful untouched valley dominated by high mountains and eternal snow. Jotunheimen mountains are in the distant.

© Statens Vegvesen

The last third of the path hosts a wooden bench to enable people to relax and enjoy the magnificent panorama. The wheelchair friendly walkway is “floating” a few cm above the ground, supported by round columns to minimize the impact on the landscape and reduce the actual footprint of the construction. At the same time the intervention gets a light and reversible expression.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Vedahaugane / L J B" 21 Dec 2011. ArchDaily. Accessed 24 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=193230>

1 comment

Share your thoughts