Berta Viana Office / 100 Planos Arquitectura

© Bruno Aguiar

Architects: 100 Planos Arquitectura
Location: , Portugal
Project Year: 2009
Photographs: Bruno Aguiar

© Bruno Aguiar

Located in a place of excellence in the heart of Esposende, Berta Viana’s House underwent an intervention in order to reconvert it into an office building.

© Bruno Aguiar

However, it was flanked by two other larger, with a completely different scale and under this assumption, the house was redesigned with a new floor, finding a more balanced relationship with its surroundings in order to unify and clarify the urban fabric.

© Bruno Aguiar

From the outside the project tried to keep the the current image referring to the 1950’s. The overall composition of the main elevation result in the joining together of these two elements of different periods, establishing a dialogue between past and present.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Berta Viana Office / 100 Planos Arquitectura" 06 Dec 2011. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=188848>
  • Pedro Oliveira

    Comment removal status [on]

    Thank you Mr Freedom of Speech

  • David

    It kind of feels like you are living in a stairwell.