Social Building / Donaire Arquitectos

© Fernando Alda

Architects: Juan Pedro Donaire (Donaire Arquitectos), Cristina Rubiño (Surco Arquitectos)
Location: Avd. de la Paz, , Spain
Client: Public. E.P.S.A. Junta de Andalucía
Project Area: 3,358.00 sqm
Budget: 2.229.718 €
Architect Team:Ignacio Núñez, Jesús Núñez, Tibisay Cañas, Beatriz Hacar,Carmela Domínguez, Delia Pacheco, Pablo Baruc
Photographs: Fernando Alda 

   

© Fernando Alda

The building is located in the south of Seville, next to the Litany Health Centre and on the corner Avenida de la Paz. The site has dimensions of 24.85m x 35.60m and an area of ​​884.66 m².

© Fernando Alda

The project is within a plot aimed at urban infrastructure, so that the building’s projection is conditioned by the existence of the adjacent Health Centre located to the north. With access to the underground parking a shared space between both buildings is created.

© Fernando Alda

The Social Services building is organized around a central open space on all floors and crowned by a skylight which is placed around the access paths to each of the rooms. In addition to the common open space there is a core on each floor in which the toilets, elevators, stairs and archives are located.

© Fernando Alda

Around the central space the care rooms, work rooms and equipment rooms are spread over three floors, with the administration and management zone on the top floor. The ground floor is prepared for use for exhibitions and is finished with the assembly hall with its own access from the shared outdoor space.

© Fernando Alda

Some of the rooms are separated by movable partitions allowing greater versatility in use. And they all have natural lighting holes protected from direct sunlight with a lattice that homogenizes it’s external image.

© Fernando Alda

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Social Building / Donaire Arquitectos" 09 Dec 2011. ArchDaily. Accessed 01 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=186531>