We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Lido Mar Clubhouse / Studio RHE

  • Architects: Studio RHE
  • Location: Tivat, Montenegro
  • Structural Engineer: Glanville Consultants
  • Project Year: 2011
  • Photographs: Manuel Vazquez

© Manuel Vazquez © Manuel Vazquez © Manuel Vazquez © Manuel Vazquez

From the architect. The Lido Mar Clubhouse building houses two bars, a restaurant and extensive roof terraces which provides stunning views over the pool and surrounding scenery. At ground level the building continues the black and white geometrical language through a series of sculpted cubic volumes of contrasting black and white surfaces.

Section
Section

Above this, a series of flying timber, bronze and aluminum roofs fold into each other to create flowing transitions between varying levels of terraces and fit with the language of the surrounding Superyachts.

© Manuel Vazquez
© Manuel Vazquez

A sculpted painted white aluminum and glass stair provides access to the roof terraces and continues the roofs folded geometry to ground level and the facilities inside.

Floor Plan
Floor Plan

The building is designed to be permeable with excellent naturally venting and cooling. The front façade consisting of a series of 4 meter high central pivoting glas doors, which combine with a series of automatic high level pivot vents on the rear wall to allow the sea breezes to flow through. To the northern side, a large bay window opens over a shallow reflective pool, drawing the surrounding landscaping into the building.

© Manuel Vazquez
© Manuel Vazquez


Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Lido Mar Clubhouse / Studio RHE" 22 Nov 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/184900/lidomar-clubhouse-studio-rhe/>