Kinderkrippe Kindergarten / Kreiner architektur

  • 01:00 - 15 November, 2011
Courtesy of KREINERarchitektur ZT GmbH
Courtesy of KREINERarchitektur ZT GmbH
  • Architects

  • Location

    Haus im Ennstal, Austria
  • Architects

    Kreiner architektur
  • Planner

    KREINERarchitektur ZT GmbH
  • Developer

    röm. -kath. Pfarre Haus im Ennstal
  • Project Year

    2011
  • Photographs

    Courtesy of KREINERarchitektur ZT GmbH

Courtesy of KREINERarchitektur ZT GmbH Courtesy of KREINERarchitektur ZT GmbH Courtesy of KREINERarchitektur ZT GmbH Courtesy of KREINERarchitektur ZT GmbH +17

From the architect. With the new establishment of the kindergarten consideration was shown town planningly particularly for the available structure. The kindergarten should complement the ensemble of the existing parochial court and create L-shaped an especially attractive clearance for the children. The adjustment of the group rooms occurs in the direction of east to allow an optimally exposure by the morning sun for the morning company. A possible enlargement around a group or a day nursery can occur in the direction of south and is illuminated therefore also ideally.

Site Plan
Site Plan

With the plan creation it was laid on a compact and very functional construction body worth. Dirty areas, like vestibule, cloakroom, garden exit, are separated etc. strictly from the other areas and offer no overlappings to the pure area. The movement space was arranged centrally in the building and was explained in the direction of east as well as west clear.

Courtesy of KREINERarchitektur ZT GmbH
Courtesy of KREINERarchitektur ZT GmbH

The compact construction body in connection with timber-frame construction manner leads to the optimum energy efficiency. In addition, the construction method provides inside a cosy space climate. A larch shingle cover was planned for the facade, because this one regional relation produces and can resist the weather for decades away without additional servicing works and preservation measures.

With the creation of the clearance the topographic circumstances were optimally used and a covered free area was created which has a very high qualitative value. Because this is independent of weather. Another basic idea to the draught was to let flow through the scenery under the new building and to create no additional barrier in the anyway limited place offer.

Courtesy of KREINERarchitektur ZT GmbH
Courtesy of KREINERarchitektur ZT GmbH

Text provided by Kreiner architektur

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Kinderkrippe Kindergarten / Kreiner architektur" 15 Nov 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/183434/kinderkrippe-kindergarten-kreiner-architektur/>