House in Sequeiros / Topos Atelier de Arquitectura

  • 01:00 - 24 November, 2011
© Xavier Antunes
© Xavier Antunes

© Xavier Antunes © Xavier Antunes © Xavier Antunes © Xavier Antunes +18

From the architect. To adapt this old farmhouse to a dwelling-house the only necessary intervention was to demolish the partition walls. The house’s social areas were placed in the existing volume. 

© Xavier Antunes
© Xavier Antunes

Only a wooden “little box” was set to screen the kitchen area. To host the bedrooms a box unattached to the ground, coated with z - shaped corten steel profiles, was created. 

© Xavier Antunes
© Xavier Antunes

In a singular way, the conjunct reminds the traditional rural assemblage of the threshing-floor, granary and farmhouse, as well as a text by Alberto Campo Baeza on boxes: “Caixas, Caixinhas e Caixotes”.

© Xavier Antunes
© Xavier Antunes
Cite: "House in Sequeiros / Topos Atelier de Arquitectura" 24 Nov 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/183267/house-in-sequeiros-topos-atelier-de-arquitectura/>