Albisola Superiore / 3S studio

© Daniele Voarino

Architects: 3S studio + voarino cairo voarino
Location: ,
Project Team: 3S studio Silvia Dagna, Serena Galassi, Simona Maurone associated architects + voarino cairo voarino, + CAIRE cooperative architects and engineers, L. Villa
Client: Albisola Superiore (Savona)
Project Year: 2011
Photographs: Daniele Voarino

The architects decided to rehabilitate an inoperative railway through environmentally aware means, thereby transforming the area into a promenade that adheres to its area’s environmental constraints. This project would focus on the safety of the tunnel works on the reef slope, including hydraulics.

© Daniele Voarino

The project encompasses the entire stretch of the retired railroad and its fixtures between Albissola and Celle Ligure (SV), transforming it into an environmentally accentuated pedestrian promenade. The project focalises the nature paths, view points, a new overhang walkway made by corten steel and wood, The restoration of the railway tunnel will function as a “container” for visionary art exhibitions and artistic installations.

Details
© Daniele Voarino

Text provided by 3S Studio

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Albisola Superiore / 3S studio" 02 Nov 2011. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=180125>