Hair Very Salon / MAKER

© Shigeki Orita

Architects: MAKER
Location: , Japan
Project Year: 2009
Photographs: Shigeki Orita

We made the hair salon which has both of privacy and expanding of the inside compact space with the function of hair salon. The wall separating the spaces for each function is the height of waist, and the upper part is a fabric of the transparent material. From the facade to the space interior, we unified the material of which configure the whole space. It made us possible to make the soft spread in compact space.

 

Plan

Walls of the height to the waist become sometimes a box for illumination, sometimes a television box for a child room, and sometimes also used as a magazine rack. The fabric material from the ceiling softly partitioned space. They also give impression of the soft space with the illumination inside of the window back. They are mobile so they become sometimes a fitting area, sometimes a cloak room area and sometimes the back yard.

© Shigeki Orita

We realized the production that everyone can share the sounds, shine and indication with keeping privacy depending on the function in the hole of this salon.

© Shigeki Orita

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Hair Very Salon / MAKER" 23 Oct 2011. ArchDaily. Accessed 20 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=177038>
  • mvb

    The drawings and plans are wrong. They belong to a different project.

    Be more careful next time!

  • Pingback: Hair Very Salon / MAKER